Långa killen <3

Är lite trött efter en heldag ute i princip.
Gick hemifrån kl 10, skulle vara hos BVC kl 10.40 för vägning och mätning på Nero.
Vår grabb är numera 59,5cm lång! Och väger 5540g! Snacka om att växa så det knakar!
Stl 62 kommer snart också att vara för litet så snabbt han växer på längden! Men det är ju skönt att veta att det går åt rätt håll och att man mår bra vår lille kille :)
Sköterskan på BVC är helt facinerad av Nero, han ligger så pass mycket före sin ålder, med att fästa blicken, följa saker med blicken, vända sig mot ljud, han ler, han skrattar oj ja man hinne rinte ens med allting själv för att han är så snabb. Han är nästan på väg att vända sig också, man ser hur han tränar och nästan är på väg att vända från rygg till mage och tvärtom.
Han är så duktig vår kille <3

Efter besöket på BVC mötte vi upp Sofie och hennes kille Andreas, på stan, uträttade lite bankärenden, sen käkade vi lunch på Falkboet, riktigt gott var det med tagliatellepasta och kyckling m curry.
Det blev ett ganska långt besök sen inne på Lekia efter att Nero fått mat och blöjbyte, hittade en vagn som jag förmodligen vill ha sen toills han börjar sitta, visserligen är det en stund dit men jag funderar redan nu på att slå till på den då det var ett sånt bra pris. Får väl se vad Dennis tycker när han kommer från jobbet ikväll.

Jag har faktiskt handlat kläder till mig själv idag också (kors) var hur länge som helst =) KJol och en tröja och underkläder, så vi ska testa det senare å se hur det sitter, had eingen lust att prova i affären.
På promenaden hem sen så träffade vi Jozzan som skulle åka å jobba och det var riktigt skönt att komma hem och vila ryggen en stund på soffan. Får så fruktansvärt ont i ryggen när jag går eller står för länge eller för mycket så efter denna dag är jag rätt mör i ryggen. Kan ju hoppas att min karl vill ge mig lite ryggmassage ikväll!

Jag och Nero myser i soffan och funderar på vad vi ska göra för kvällsmat tills Dennis kommer hem. Blir väl att kolla på http://recept.nu/ och få lite inspiration.
Förslag, hör av dig :P

barnvagn

Upptäckte en ganska rolig sak idag när jag stog och väntade på Emma och Svea.
Vi skulle gå på en långpromenad så jag stod såklart med vagnen och väntade och givetvis tittar ju endel ner i vagnen. Men det jag upptäckt är att endel nästan vill krypa ner med huvudet i vagnen för att se vad det är för litet knyte som ligger där. Och tro det eller ej det är inte kvinnor eller damer som är värst som man skulle kunna tro, de som "glor" mest är farbröder, äldre herrar.
Vet inte hur många farbröder som gick förbi oss idag när vi stog och väntade endel trodde jag skulle tappa huvudet eller få nackspärr så som de glodde.
Var en liten rolig upptäckt jag gjorde idag...

Var riktigt skönt med en lång promenad idag, visst blåste det bra mycket ute men var skönt i solen.
HUngrig som jag vet inte vad var jag när jag kom hem och kastade i mig gyros och bulgur som vi åt igår kväll, hann nästan äta färdigt innan Nero vaknade och var lika hungrig han.
Jossan kom över på kaffe senare mot kvällen, riktigt trevligt.
Nu efter kvällsmaten och film med älsklingen har vi myst massor med Nero i soffan och nu ligger han och sussar så gott i sin säng. En annan ska också snart stupa i säng så man orkar morgondagen, ska bli intressant att se hur mkt Nero har gått upp imorgon när vi ska till bvc!

Natti natt

Farmor

Ja då var även den här dagen slut, blir väl sängen om en stund. Nero har precis somnat för natten nu så det är skönt, vår snälla kille pratar mer och mer för varje dag som går, han ler och skrattar och charmar alla i sin närhet.
Han sprider så mycket glädje och energi omkring sig så det går inte att beskriva. Han förgyller våran vardag våra liv. Detta är kärlek. Går inte att beskriva den kärlek jag känner till våran son.

Mamma älskar dig Nero <3

Dennis har som sagt jobbat idag, jag tog vagnen med Nero och gick till Big Inn och äntligen hittade jag badblöjor, letade som en tok efter sånna på Willys men de hade uppenbarligen inga för jag gick igenom varje hylla med blöjsorter där igår men hittade inget, men på Big Inn hittade jag på en gång!
Efter promenaden var det bara hem och fortsätta med ens sysslor och sen laga mat, Gyros med bulgur och en typ tzatsikisås, jagtyckte det var gott men ingenhit tyckte Dennis.

Efter blöjbyte åkte vi till min farmor och hälsade på, var länge sen vi var där och hälsade på och hon hade ju inte sett Nero ännu då jag var sjuk när vi tänkt komma tidigare och man vill inte smitta ner sin gamla farmor, de är sköra och dyrbara far och morföräldrar.
Älskade farmor bjöd på fika som vanligt och hon hittade en ny liten ögonsten tror jag <3
Nero trivdes riktigt bra i hennes famn, både skrattade och pratade och till sist somnade han tryggt i hennes famn.
Min far dök även upp, vilket var lite märkligt, har inte sett han på flera år,men det var på nåt sätt skönt att se han också, nu fick Dennis ett ansikte på honom och han fick se att jag mådde bra och att vi fått en välskapt son, han fick träffa sitt barnbarn.
Men han gick efter några minuter så ja jag vet inte vad jag ska eller skulle ha känt blev bara lite konstigt.
Dennis gick hem innan mig och jag var kvar ett tag hos farmor och vi pratade om allt mellan himmel och jord medans Nero fortfarande sov i hennes famn.
Klockan blev 20.00 och tiden hade runnit iväg tyckte jag, hemgång och varva ner lite med sonen framför tv:n, han är så nöjd när han får ligga i sin babysitter framför tv:n eller mysa med mamma eller pappa i soffan. Han är så snäll vår lille son, världens finaste kille.
nero hos gammelfarmor =)Nero hos gammelfarmor(min farmor)


Nero och min farmor <3


Hos mormor

Hos mormor <3


Helg

I fredags när älsklingen sov passade jag på att städa en himla massa. Plockade i köket, städade hela köket plockade på bordet, dammsög hela lägenheten, osv osv.
BJöd sedan svärmor på lunch på latte, riktigt gott och trevligt. Vi traskade vidare på stan, in på Lindex, min mor dök även upp så Nero hade både mormor och farmor med sig, självklart blev det lite kläder till grabben också.
Försökte hitta badbyxor till honom då jag ska ringa i veckan angående babysim, men det fanns verkligen inga! Jo rosa för tjejer, jagtackade nej till dem...
Det är ganska tråkigt att utbudet för små pojkar är ganska dåligt, för små flickor finns det hur mycket snygga och fräcka kläder som helst men för pojkar finns det inte lika mycket tyvärr. När de blir lite äldre då finns det hur mycket som helst så det ska bli kul att handla kläder när han är lite äldre ochdet blir lite snyggare kläder. Men jag hittade ju ett par jätte snygga jeans till honom på Kappahl som jag funderar lite på, för tillfället har jag mycket kläder till honom som han aldrig har använt så jag måsteförsöka se till att kläderna används innan han växer ur dem. Han ahr ju en tendens till att växa så fort!
Vissa plagg har han inte hunnit använda innan han blivit för lång för dem!

Efter besöket på stan knatade Svärmor och jag hemmåt då hon hade bilen här, sen blevdet en lugn kväll hemma, jätte skön dag för övrigt, var jätte trött på kvällen så jag gick och la mig ganska tidigt.

Igår hade jag tänkt att jag skulle överraska min mor med att väcka henne med Nero. Men otroligt nog hade hon redan gått upp och satt vid köksbordet och läste tidningen när jag pch Nero kom, men lite förvånad blev hon när hon hörde nyckeln komma in i låset och hon tyckte inte attdet gjorde något att hon redan var vaken.
Så jag och Nero spenderade nästan hela dagen hos mormor då pappa Dennis jobba...
Mycket mys och lek blev det!

På vägen hemknatade vi förbu Willys för att shoppa lite blöjor och dricka, sen var det bara att börja steka köttfärsen till tacos när jag kom hem.
Riktig mysig middag, vi skulle titta på film senare på kvällen mendet gickinge bra, jag fastnade för badboys 2 och Dennis vid datorn vi skulle kika på en ny film men den blev ju aldrig färdig =/
Så vi får ta det ikväll tror jag.
Riktigt trött var jag efter att filmen var slut och jag somnade ganska snart i sängen, även så Dennis trotts att han hävdade att haninte avr nå trött :)
Men det var inte lika trevligt att vakna av Dennis klocka när den ringde imorse, älsklingen skulle iväg och jobba idag igen. Jag och Nero sov vidare och när Nero sen vaknade för mat låg vi och myste i våran säng en bra stund efter det.
Dagar som är som denna skulle jag kunna ligga i sängen hela förmiddagen för att det är så tråkigt väder, men vi ska nog ta en promenad med vagnen iaf., Och när Dennis kommer från jobbet ska vi hälsa på min farmor.
Men nu ska jag fixa lite här hemma och leka lite mer Nero!

<3 Älskar mina killar!

1 månad!

24 September är det idag och vår lilla kille är redan 1månad!
För en månad sen låg jag fortfarande inne på förlossningen med värkar och kämpade, inte förrens om 2 timmar (för en månad sen) behagade vår älskling att komma ut.
Han växer som bara den vår son, stl 56 på kläder börjar bli för litet.
Varje dag händer det nya saker, redan första dagarna hemma fäster vår son blicken, och han ler hela tiden numera och han har världens finaste leende!
I pappas knä Se så söt han är när han ler!

Det kommer inte dröja länge innan denhär lilla krabaten rullar och kryper ifrån oss!
Men än så länge vet jag vart han är när man lagt ner honom!

Det känns inte som om det har gått en månad sedan lillkillen kom, ibland känns det som om jag nyss blev gravid!
Om man tyckte att tiden gick fort förut, så säger jag bara en sak: Vänta tills du får barn, då SPRINGER tiden iväg!

Dagen till ära gick jag och Dennis till H&M och kollad epå lite kläder till Nero, men jag blev lite besviken för de har ganska dåligt med tjocktröjor till pojkar, hittade iaf två bodysar och två tröjor till mig.
Efter besöket på H&M blev det lite mat sen knatade jag och Nero över till Emma, Tomas och Svea på kaffe, Dennis skulle ju åka och jobba och sitter fortfarande på jobbet =/
Det blev ett ganska långt besök och när vi kom hem har lillen badat (han älskar att bada!) och nu sitter vi och kikar på idol, blir väl lite mys framför tv:n ett tag till innan han somnar för natten sen ska jag fixa lite mat tills Dennis kommer hem.

nästan ett leendeNy badad och busig :P

Rätt nöjd liten kille, som precis badat och fått mat, lyckades dock inte få framkameran innan hans mysiga leenden.
Nu blir det mer mys med älsklingen tills han skall sova sen mys med Dennis när han kommer hem <3

Livet kan inte bli mycket bättre <3<3

"dollarrr"

Har lyckats åkt på en förkylning igen, eller ja kanske fått tillbaka den jag nyss hade, vaknade imorse å kunde knappt andas genom nästan å hade fått tillbaka min hosta. Lagom skoj, nog för att det inte har varit något vidare väder ute idag men det hade jag gärna sluppit denna hosta å den täppta näsan.
Så idag har det inte varit mycket aktivitet här hemma. Dennisfick ta Nero innan han åkte till jobbet så jag fick sova ett tag till, givetvis blevdet ju ett par amningar emellan men det var skönt att få vila lite extra mycket idag när jag mådde som jag mådde. Är fortfarande inte bra men är betydligt piggare nu på kvällen, hoppas att det här inte är något som kommer hålla i sig.

Igår var det meningen att min kusin och mitt kusinbarn som för övrigt annars bor i USA skulle komma ochhälsa på. Men Kim (kusinbarnet) verkade ha fått jetlag så de kom inte, efter en stunds övervägande beslutade jag mig för att vi åker dit ochhälsar på över dagen istället. Så jag fick med mig mor min så vi och Nero åkte till Sthlm och träffade kusinerna.
Riktigt trevligt, var kul att se Kim som man inte sett på ett par år, hon har ju hunnit gifta sig och allt. Sen fick de träffa lilla Nero också för första gången.
När vi anlände var det mat som gällde på en gång=pizza, var ingen som hade lust eller ork att laga mat men dte var riktigt gott med pizza.
Efter en stund så kom Marie en tjej som de bodde granne med när de bodde i Hammarby, som en familjemedlem.
Det blev riktiga disskutioner och jag säger bara det den tjejen skulle ha en egen komediserie! Eller börja blogga om sitt liv, jag lovar ni skulle läsa!
Hon kan verkligen berätta saker med inlevelse å nu skulle höra hennes olika liknelser!

Britte (kusinen) och Kim berättade om när Britte var på besök i LA där KIm bor och när de åkte till Las Vegas. Någon gång skall jag åka ditså är det bara.
Självklart blev det ju endel disskutioner om "Svenska Hollywoodfruar" och jag måste bara säga en sak jag skulle inte vilja leva det liv som någon av dessa "hollywoodfruar" lever.
Ta Anna Anka som ett exempel, vad har hon? Ett ganska ensamt liv då maken hela tiden har sina shower, hon lägger 100 DOLLARRR på skönhetsbehandlingar (jag kan inte sluta säga dollarr) och skryter om vad hennes "glitter" kostar.
Nej tack.

Jag är så lycklig över min situation i livet just nu så det finns inget i världen jag skulle byta det emot.
Jag har en av världens bästa livskamrater, Dennis, han är en underbar pappa och underbar på alla sätt.
Och vi har världens goaste lilla son Nero som man bara inte kan få nog av.
Det finns inget i världen jag skulle byta mitt liv me ddessa underbara killar emot.
<3 Älskar er! <3

Nu ska jag passa på att försöka få i mig någonting trotts att jag absolut inte är hungrig innan lilleman vaknar till igen :)


"dollarrr.."

10.50

låg vi och myste till i sängen idag jag och Nero och pappa!
Trodde inte klockan var så mycket när jag väl gick upp, vi hade nog legat längre om inte jag hade blivit så hungrig och ville ha frukost!
Nero vaknade vid ca 6.40 första gången imorse och var hungrig sen andra gången efter 8 sen fick han ligga mellan oss i sängen och mysa å sen så klev vi upp 10.50, skönt med helgerna att mysa lite extra länge!
Så dagen har gått ganska fort idag.

Åt frukost, tog en dusch,lekte med Nero och sen bestämde jag mig för att gå ut på en promenad då solen sken så fint ute. Mötte upp mamma utanför henne, vi gick till Willys och handlade lite grann och sedan tillbaka till mamma sen hem igen så det blev en ganska lång promenad för min del. Åh det var ganska hobbigt att släpa barn, skötväska, påse med matvaror i genom alla j*vla plåtdörrar genom källaren, dessutom måste du stanna å ställa ner allt för att låsa upp dörrarna, för i vårans trapp får man nämligen inte plats med några barnvagnar...
Är så trött på den här trappen så jag kreverar snart, det är nästan ett företag när man ska gå ut och gå alltså.
Tre tunga plåtdörrar skall du ta dig igenom för att komma till cykelförrådet där man får förvara barnvagnen, sne ytterligare en för att ta dig ut ur huset...
Hoppas verkligen att vi flyttar snart...

Blodpudding passade jag på att trycka i mig innan Nero vaknade tvärhungrig efter promenaden.
Sen blev det såklart en hel del mys med hela familjen och jag pch Dennis åt faktiskt pizza ikväll och nu ligger Nero i sängen och sover för natten så vi får se om det blir film för våran del eller inte, om jag kan slita Dennis ifrån datorn förståss.
Sova sak jag nog integöra, de kommer jag inte kunna göra då grannen bredvid har fest...
Han ahr en tendens till att ha folk som bara skriker på hans balkong över och vi har såklart sovrummet precis vid hans balkong.
Man har legat sömnlös ett par gånger på grund av det, och man vill inte vara någon gnällkärring heller men förhoppnigsvis ska de väl ut på krogen snart, och man kan alltid hoppas på att de inte ska ha efterfest!

Imorrn skall Lotta klippa mig så vi får se hur det blir, vet inte nå hur jag vill ha håret å jag har inte bestämt mig ännu om hon ska få helt fria händer. Vi får se =)


Jag fick ett jätte hemskt meddelande nu på kvällen, en vän berättade om en vän som även jag kände som begått självmord, jag blev helt kall i kroppen.
Tänk hur det ser ut i världen eller samhället idag, att enmänniska kan må så fruktansvärt dåligt att han/hon tar sitt liv.
Jag kan bara föreställa mig hur dålig personen måste ha mått, och hur dennes familj och närmsta anhöriga mår och känner sig just nu. Maktlöshet.

Maktlös
Han/hon kände sig nog fruktansvärt maktlös och såg ingen annan utväg och orkade förmodligen inte mer. Såg ingen annan utväg.
Hade redan bestämt sig.


Till S:

Vännen det finns inget du kunde ha gjort, inget du kunde ha sagt
att gå från ord till handling krävs det mod och vilja
Viljan fanns nog redan där från början oavsett vem som skulle sagt eller gjort vad
Du kan inte klandra dig själv, ty det är inte ditt fel
Valet var redan gjort
Personen hade redan bestämt sig.
Jag älskar dig S vad som än händer
oavsett avstånd så finns jag alltid här för dig
Vart vi än står i livet så kommer jag alltid att finnas vid din sida
och stötta dig i de situationer som dyker upp i livet
Bry mig om dig och älska dig även fast du alla gånger kanske inte vill
så kommer jag att finnas där som en stöttepelare att luta dig tillbaka på
när du känner att benen viker.

Vi kan inte förutse vad någon annan kommer att göra
vi kan bara finnas där om och när de vill att vi ska vara behövda
Vännen jag önskar att mina ord kunde ändra på många saker
eller att jag iaf kunde lindra din smärta
Tyvärr jag är bara en simpel människa men jag finns alltid här för dig <3




Var rädd om varandra

Le

fredag morgon, Dennis försökte få en tid till sin familjeläkare, men de var fullbokade han fick gott ta värktabletter och gurgla treo och ringa igen på måndag om det inte var bättre...
Hade det jätte mysigt med Nero imorse tills han la världens kastspya i sängen!
Självklart bara på mitt täcke och på min sida av sängen, men stackarn kaninte vara lätt å vara så liten och kräkas.
Blev till att riva ut sängkläder och klä av barn och byta både här och där, otroligt nog så lyckades nero att inte få på sig nå spya jag tror nästan att allt kom i sängen.
Efter incidenten med spyan tog vi det väldigt lugnt på morgonen/förmiddagen bara myste och kollade tv, ja visserligen tvättade jag, det blir ju endel handdukar som går åt.
Lagade lite mat och gjorde till och med chokladpudding som efterrätt, mums!
Dennis och Nero satt sen i soffanoch bara myste och Nero log som bara den!
Han är ju så vacker när han ler!
Ett tag där trodde jagnästan att det skulle komma lite skratt också men de kom det juinte än, och ja det är nog lite tidigt för skratt än så länge, men han ler jätte mycket nu och det är riktigt skoj att han har börjat le så mycket!
Han ligger även på skötbordet och kollar på sina fiskar, han är så med vår lilla kille, tittar och utforskar nya saker hela tiden, det går så fort.
Det dröjer nog inte länge innan han börjar greppa saker ordentligt, han har ju redan kommit underfund med att han kan "hålla i" nappen så att den inte glider ur munnen, men det är ju såklart inte alltid han gör detta.

Var på öb en sväng med mamma och svärmor, hittade massa bra å ha saker, tvättlappar och sköljmedel blandannat. Sen svängde jag förbi utanför Sofie och sa hej, och jag fick sen en va hennes kattungar som tyckte det var riktigt intressant inne i min bil hon hoppade nämligen in där under passagerarsätet och skulle utforska lite grann! riktigt söt liten kisse.
Sen var det bara att gasa hem för att ge liten mat, hanhade ju sovit nästintill hela tiden på öb, tittat till lite med ett öga någongång bara annars sov han hela tiden.
Blev rastlös när jag kom hem och åkte och hälsade på Hella i Kolsva blev även bjuden på potatisgratäng och fläskfile! Jätte gott!

Var trevligt att komma iväg en stund på kvällen med Nero och sitta och prata lite strunt bara, vi kollade på idol och pratade om allt och ingenting och hon berättade om en rätt rolig händelse som hade hänt på hennes jobb idag!

Har nu för ett tag sen lagt Nero för natten och jag ska nog se till att gå och natta mig själv också för den delen, är ganska trött jag med.

Nattinatt

promenad

Igår blev det väldigt sent, kom inte i säng förrens 2, jag och Dennis myste i soffan och när jag väl kom till sängen tvärdog jag kan jag lova! Lilleman vaknade kl 6 och ville ha lite mat, sen somnade vi om igen sen vakande han igen vid 8.30 tiden, efter blöjbyte och mer föda så låg vi och myste i sängen hela familjen, både jag och Nero somnade om och vaknade sen av pappas larm på mobilen. Men ingen av oss kände för att gå upp riktigt ännu så hela familjen har myst i sängen idag på morgonen/förmiddagen och det var hur skönt och mysigt som helst!
Nero älskar att ligga och dra sig på morgonen precis som vi, ochdet är klart det är mysigt att ligga mellan mamma och pappa och mysa.
Till sist så var vi ju tvugna att gå upp allihoppa, Dennis skulle ju faktiskt till jobbet och man kan inte vila hela dagen. Jag skulle träffa Emma och Svea för en promenad.
Vid 14.30 tiden ungefär kom jag ut och skulle möta Emma och Svea och ett plus böev att Maria följde med.
Mötte upp dem vid korsningen vid kyrkogården och vi gick tillbaka hit för vi har tydligen ett äppelträd på våran gård som de växer goda äpplen ifrån som Emma och Maria har upptäckt (jag visste inte innan dem berättade om trädet att det fanns).Efter att de fått sina äpplen gick vi vidare mot nyckelbergsparken och sen till Furan, där vi satt oss och tog en liten paus med dricka och glass.

Svea levde om i vagnen och se så söt hon blev efter att ha strulat med mössan hehe sötunge!
På promenad

Ja det är inte lätt att hålla koll på hur kläderna ska sitta alla gånger =)
Några andra som hade koll på detta vr ju iaf Maria och Emma

på promenadMaria

på promenadEmma & Svea

Vår lille prins han sov hela tiden, tyckte det var riktigt mysigt att sova i vagnen.

på promenadNero <3

Efter vår lilla pause vandrade vi vidare, och innan vi skiljdes åt så stog vi säkert stilla på samma ställe i 30 minuter. Och jag var väl hemma någon gång mellan 16.30-17 tiden så det var en ganska lång promenad idag, skönt som bara den att röra på sig, önskar att denna svanskota kunde läka någon gång. Det är som bäst när man är ute och går, synd att jag inte kunde gå hela dagrna, övriga kroppen vehöver ju tydligen också vila =/

Efter en stund hemma fick jag ett överraskande sms, bror min ville komma över och ÄNTLIGEN se sin systerson som han längtat efter att få se IRL. Han ville ha bullar men jag föreslog middag då jag ännu inte hade ätit och medans jag väntade dök älsklingen upp, stackarn hade så ont i halsen så han åkte hem från jobbet så imorrn ska han ringa läkaren å boka en läkartid så de får kolla på honom.

Bror min dök iaf upp efter lång väntan, och han var helt facinerad av Nero, han hann inte ens ta av sig skorna innan han slog sig ned bredvid honom i babysittern på golvet, maten åt han även sittandes bredvid Nero på golvet.
Det var kul att se hans reaktioner och se hur stolt han var att han äntligen blivit morbror.

=)Stolt morbror

Efter maten så blev det mys med Nero som resulterade i att hansomnade i morbrors famn en stund innan han protesterade och ville ha mer mat även han!
Morbror var tvungen att gå och vi har gjort kväller här, Nero sover så skönt i sin säng och jag ska kolla lite på tv en stund annan jag själv går och slocknar i sängen, vilket ska bli riktigt skönt efter denna dag.
Gonatt!

1cm

Har varit på BCV idag med Nero och det konstaterades att han hade växt ytterligare 1cm och är nu 57cm lång och han väger nu 5080g så han växer det lilla miraklet! Och det är ju skönt att veta att allt är precis som det ska!
Han är så fin vår lille son!

Dagarna som varit:

Söndag: Finns inte mycket att berätta om var mesatdels hemma då jag inte riktigt mådde bra och ahde feber så det var en inomhus dag helt enkelt. Kan inte komma på ifall vi gjorde något speciellt faktiskt.

Måndag:Dennis började jobbet men kom hem efter ett par timmar igen då han hade världens huvudvärk så där var vi båda två med huvudvärk =/
Mamma kom förbi en sväng och gosade med Nero som envisades med att sova nästintill hela tiden då hon var här och vaknade när honskulle gå.
Det blev lite matlagning och mat på kvällskvisten sen fick jag springa över till Jozzan för att få henne att kolla om det var jagsom räknat fel eller om de helt enkelt redovisar helt knäppt på försäkringskassans sida över föräldrarpenning, ochja det visade sig att de redovisar ju helt knäppt.
De har brytdatum den 20 men de kan inte redovis från 20 till 20 utan du måste själv minnas vilken summa som stog på ena siden som du får nästa månad å plussa den med summan på andra sidan nästa månad, ja som sagt hade det inte avrit enklare att redovisa från 20 till 20?
När jag kom hem sov både Dennis och Nero på soffan, Nero hade fått lite mjölk som jag pumpat ur tidigare och hade somnat så gott i pappas famn, men inte långt efter så var det dags för käk igen =)

Var helt slut igår å när Nero sov för natten tänkte jag kolla på Law& Order men det slutade med att jag somnade i soffan och vaknade när det var några minuter kvar så jag gav upp å la mig i sängen istället.

Vår kille är så duktig vaknade en gång inatt för lite mat sen sov han enda till 8.40 imorse, då tyckte han att det var dags för frukost och lite mys i sängen!
det är ju så underbart att ligga med sin lilla bebis och mysa i sängen, ochännu mysigare om hela familjen ligger i sängen.

Efter vi legat å dragit oss å myst en bra stund i sängen var det ju faktiskt dags att gå upp på riktigt, fast vi har tagit det ganska lugnt på förmiddagen innan vi skulle till bvc.
Efter  besöket på bvc träffade jag Emma Tomas å Svea en kort sväng å sa hej innan jag gick upp å hälsade på mamma på jobbet. Många tanter och farbröder kom och kikade på Nero såklart där världens stoltaste mormor skulle visa upp honom!
Fick även ca 1000 frågor av en tjej där som var gravid om förlossningen och allt mellan himmel och jord.
Trevligt men hungrig som ett djur var det dags att gå hem.

Slängde i mig mat och Nero somnade i sin babysitter ganska nöjd, så jag fick tid att plocka lite här hemma.
Nu ska lilleman badas innan han bli för trött.



Feber

I förrigår började jag känna mig lite krasslig i halsen men inget allvarligt. Mera som om jagvore torr i halsen å som det var rethosta, men igår blev det värre.
Trotts detta så tog jag vagnen med Nero och mötte Sofie på stan där det var varknad, det kändes i kroppen att jag inte var helt okej, men det var endå skönt med promenad för svanskotans skull. Sjukt att det gör så otroligt ont att sitta för länge menatt det är så avslappnande att vara ute och gå.
Vi sprang iaf endel på marknaden och uträttade endel andra ärenden på stan, Sofie verkade ha spenderarbyxorna på sig så som hon handlade. Hon fick massor med linnen och kläder å lyckades till och med skämma bort sin kille med presenter. För min del blev det lite kläder till Nero och massa strunt från marknaden. Marknadschips och chokladbollar.. Tyckte inte att de hade så mycket intressanta saker, men det var trevligt att komma ut och umgås lite iaf =)

Hemvägen kändes riktigt lång och jobbig ochnär jag innanför dörren tog jag en temp och det visade sig att jag faktiskt hade feber, så det var inte så konstigt att jag kände mig helst slutkörd i kroppen efter "promenaden".
Blev lite mat bara för sakens skull sen blev det tidigt i säng, och det är ju tur att vi har en sån snäll killle som inte är vaken hela nätterna utan bara vaknar 1-2 gånger på natt MAX om han är hungrig, oftast vaknar han enbart en gång per natt för lite käk, men ibland så är han så duktig redannu att han sover hela natten!


Vi skulle ha hälsat på min farmor idag men pga att jag har haft feber så ringde jag och bestämde att vi får komma en annan dag. Men däremot så kom Dennis pappa och Dennis mamma på besök, och farfar har redan börjat skämma bort sitt lilla barnbarn, han fick minsann sitt första Levis plagg, en jätte fin body som han snart kommer kunna ha om han fortsätter växa i den här takten.
Vår lille prins får kläder och presenter nästintill hela tiden tycker jag, häromdagen när Hella, Natta och Anna kom och hälsade på fick han också jätte fina kläder, byxor, skjorta, keps, strumpor och en tröja från när Hella och Natta var på Malta.

Nu börjar min lille prins bli hungrig igen så jag ska se till att han får lite i sig igen!
Hej hej!

Tid

Jag har upptäckt att tiden bara helt plötsligt försvinner, den tar liksom inte vägen nnågonstans den bara är helt borta helt plötsligt.
Tycker man kliver upp ganska tidigt endå när Nero vaknar även fast man kanste drar sig lite efter att han har käkat på morgonen men sen när man kollar på klockan så har en eller två timmar bara försvunnit och manhar egentligen inte gjort någonting mer än att gosa med sin underbara son och gett han mat.
Tiden bara flyter iväg och man kan kolla på sin lilla son i timtal utan att tröttna!

Igår var en bra dag. Tog det lugnt på förmiddagen bara myste Nero och jag ja och Pappa såklart också:P
Körde en tvättmaskin med massor av handdukar, sen blev klockan mycket, skulle möta Emma och Maria och självklar så tog tvättmaskinen några minuter extra på sig bara för att...
Svärmor kom förbi också innan jag skulle gå men det var rätt bra för då hann jag hänga tvätten medans hon myste med Nero sen var det i princip bar att byta på busungen och klä på honom för Emma och Maria hade hunnit komma utanför porten.
Vi tog en promenad upp på stan, jag fick byta mina bh:ar som var för små (tänk att det är så dåligt med storlekar...) sen gck vi till nya och satt oss med en kaffe och bulle.
Dock så skulle Maria och hennes syster iväg rätt fort så man hann inte prata så himla mkt men Emma och jag hann med lite grann iaf innan de stängde.
Efter det blev det en promenad hemmåt, eller ja jag kom inte riktigt hem jag kom hem till Jossan och Micke och skulle bara stanna en kort stund men det blev någon timme endå =)

Det var ju endel som ville snooza bebis så Nero blev kvällens centrala punkt när vi var där iaf, direkt när Micke kom hem så snodde han Nero från Jossan hehe.
Det var trevligt att komma på en liten kvällsvisit men sen var det ju dags att äta något för mig också så det var bara att knata hem och så slängde jag ihop korvstroganoff med ris som jag och Dennis åt medans vi kollade på auditions för idol och skrattade lite :P
Det är skönt att vi har en så otroligt snäll son som faktiskt gör att vi har endel egentid jag och Dennis.
Han är så snäll vår lilla kille och otroligt duktig på nätterna med att sova =)
Ska gå och se hur min karl mår nu om han mår bättre och om vi kan komma iväg och handla lite.

Puss på er!

Svanskota...

Om jag endå slapp den här smärtan i svanskotan så skulle livet vara perfekt!
Visst var det värre att föda barn än att ha "lite" ont i svanskotan, men de e riktigt irriterande att ha ont..
Om jag sitter kan jag inte sitta på samma sätt för länge utan måste försöka komma på en ny ställning att sitta i. Att resa sig eller att sätta sig är det värsta, man får planera nästan nästa förflyttning å gärna ha alla saker nära till hands så man slipper resa sig å sätta sig i onödan.
Däremot så gör det inte ont när jag är ute och går så det är en riktig lättnad.

Idag gick jag å Nero ner till BVC, jag tog dock på mig fel skor...
Tänkte att nu måste ju vätskebalansen i fötterna ha gått ner en hel del efter förlossningen men ack så fel jag hade.
Tog på mig mina beiga stövlar som jag annars innan graviditeten inte hade några som helst problem att gå i men shit nu blev jag trött i fötterna av att gå i dem, men ja fötterna är ju inte i vanlig storlek ännu heller, känner fortfarande av endel vätska som jag hoppas försvinner snart :)

Allt gick fint på BVC hjärtat går upp precis som han ska, tilloch med lite mer ;)
Han hade dessutom blivit 2 ½ cm längre så de kommer gå fort med denna lilla krabat vad gäller kläder och storlekar =)
Hon konstaterade även så som vi gjort här hemma att han redan nu fäster blicken ordentligt, så det var inte bara vi som tyckte att han redan nu gjorde det :D

Efter besöket på BVC shoppade jag en tröja å ett par byxor till Nero och en ny amningsbh till mig, sedn var det bara att börja knata hemmåt igen för att snabbt gå in med Nero till pappa så jag fick åka och handla hans kudde äntligen. Och när mamma kom hem var det någon som var hungrig så nu har han ätit massor sen har vi gosat och nu sover han en stund igen. Mamma ska väl passa på att laga mat till sig och pappa innan han vaknar igen för ny matomgång :P

Hemlagad lasagne skall det bli ikväll, det skall bli gott :D


Livet som mamma är helt obeskrivligt underbart, trots bajsfyllda blöjor, spyor och skrik så är vår son det vackraste som finns i hela universum!

♥Nero♥

Andra bullar



Jag har precis bakat massa goda bullar ( har provsmakat) fick ett ryck efter att havilat på soffan å efter att ha käkat goda bullar hos svärfar igår.

Idag har jag hunnit med ganska mycket, gick upp vid 9 någon gång då Nero vaknat, det var ingen ide att somna om igen, efter att ha stökat en hel del hemma med papper och viktiga telesamtal tog jag å Dennis oss upp på stan och uträttade massa ärenden.
Hade tänkt jag skulle köpt ett solskydd till bilen att sätta på fönstret vid Neros plats men Lekia hade riktigt dåkigt med sånna, valet jag hade var "Prinsessor eller Tummen" jag eller vi bojkottade båda två.

Efter den lilla promenaden på stan så blev det lite lunch, varpå mina killar låg å sov båda två, en annan fortsatte slava vidare med tvätten, det blir ganska lätt mycket tvätt nu när man har en liten :)
Men han är ju så underbar vår lilla prins, så oerhört snäll!

Nu står min karl i köket och lagar mat, det doftar iaf väldigt gott så jag hoppas de kommer smaka lika gott :)

Imorrn ska vi ta oss ner till BVC för rutinkoll, se om killen fortsätter att gå upp som han ska, vilket jag inte tvekar på att han har med den aptit han har :)

Älsklingen så vackerVår underbara prins <3



Nu ropar karl att maten är färdig ska passa på innen enliten vill ha mat =)

Godistårta

Suck vilket tråkigt väder det var imorse och ja det är ju inte så där jätte mycket bättre nu heller, men just för tillfället så regnar det iaf inte.
Varken jag eller Nero ville gå upp imorse men vad gör väl det när det är Söndag? Efter lite mat så sov vi vidare både han jag å Pappa =)
Riktigt skönt att få ta det lugnt när det är söndag.
Fast vi har ju faktiskt varit och hälsat på svärfar som fyllde år igår, där fick vi godistårta och riktigt goda bullar :D
Riktigt mastig tårta var det så nu är man fortfarande mätt i magen efter en bit, men jag blev sugen på att baka bullar, så vi får la se om jag ska få arsle ur vagnen och baka lite eller om jag ska ta mig ut på en kortare promenad med vagnen nu när det väl är uppehåll. men jag kommer bli förbannad på väg ner till vagnen då vi har ett par IQ-befriade grannar som har sin vagn i vår trånga trapp så man måste försöka ta sig förbi för att kunna komma ner i källaren till VAGNFÖRRÅDET där vagnen ska stå.
Är så himla trött på deras vagn så jag har varit nära på å ställa ut den i regnet flera gånger å ens hyresvärd säger gång på gång att de ska göra något åt saken men det händer ju aldrig något. Så imorrn blir det ännu ett argt samtal till dem å händer det ingenting vet jag inte vad jag ska ta mig till.

Ska gå och kolla till min darling som inte mådde nå bra och har lagt sig i sovrummet, se om han mår bättre, sen ska vi se om jag å Nero går ut på en promenad eller inte. Risken finns ju att det kommer ös regn igen, men vad gör väl det, det finns ju regnkläder :D

Ska i alla fall ta å vila min stackars svanskota en liten stund först efter att ha suttit stilla ett bra tag.


Förlossningen

Det är många som undrar hur förlossningen startade och vad som händ, hur lång tid det tog osv. Så istället för att behöva skriva eller säga samma sak jätte många gånger tänkte jag nu berätta om hur förlossnigen började och hur den slutade.


Den 22 Aug gick slemmisen när jag var hemma men inte mycket mer hände. Dagen efter dvs den 23 Aug hade jag mer och mer sammandragningar, Jossan var över på en fika och jag och Dennis var och handlade lite på Willys. Jag hade endel värkar under dagen men inget som verkade komma regelbundet.
Efter våran shoppingtur på Willys skulle vi ätalite god mat och ha en lugn kväll hemma.
Jag stog vid spisen och uppmärksammade att det kom fler och fler värkar och att de höll i sig bra länge, men envis som man är så gjorde jag ju så klart färdigt maten och vi kunde faktiskt äta i lugn och ro utan värkar för en liten stund.

Senare mot kvällningen kom värkarna ännu tätare och jag satt i gungstolen och gungade mig fram och tillbaka för att försöka milda värkarna, till slut var det ca 5 min mellan värkarna och jag sa till Dennis att jag tror det är dags att åka in, vilket vi gjorde.

Vi kom in på förlossningen den 23Aug ca 22.20 och jag var då öppen 3cm och hade minsann värkar med 4-5min mellanrum. Vi fick komma in på förlossningssalen, jag fick ett gåbord som jag använde ett tag ute i korridorren där jag gick fram och tillbaka. Efter någon timme hade enbart 1cm till öppnats, vilket kändes ganska hopplöst, när man låg där med värkar och var redo att få föda fram sitt barn.
Det gick ytterligare några timmar och öppningen var fortfarande seg, värkarna började bli intensivare och jag fick akupunktur mot smärtan i svanken, jag hade även lustgas.
Eftersom öppningsskedet var så segt fick jag testa sitta på en pilatesboll och Dennis fick sitta bakom och försöka stryka mig på ryggen. En barnmorska ville sen att jag skulle stå upp, så ja jag stog upp i säkert en timme, sen bestämde de sig för att ta hål på hinnorna. Då hade de redan haft skiftbyte två gånger...

Efter att de tagithål på hinnorna fick jag även dropp för att stärka värkarna ytterligare, jag fick sen hänga över en sackosäck i sängen och ja jag fick nog testa de flesta ställningarna de kunde komma på.
Det fattades någon cm från att ja kunde börja krysta ut bebis, och en barnmorska kände att en kant på livmodertappen var ivägen och pillade bort den, det varnog det smärtsammaste jag varit med om innan killen kom ut. Jag har nog aldrig skrikit så mycket i hela mitt liv som när hon pillade bort den där kanten.
När den väl mvar borta kunde krystarbetet börja och efter en eller två krystvärkar var det skiftbyte igen inne på förlossningen och jag fick tillbaka de barnmorskorna som jobbade när vi kom in den 23:e  men nu ett dygn senare. Så de fick ta över det roliga i hela processen, se när lillen kom ut.

När de ny gamla barnmorskorna väl kommit på plats fick jag sluta med lustgasen och jagvet inte hur lång tid jag låg med krystvärkar, men efter en stund var allt så jobbigt och jag var så slut i kroppen att jag knappt kunde avgöra när nästa värk var på väg, och jag tyckte det var ganska frustrerande att höra att de kunde se huvudet och att det var på väg ut. Det jag tänkte på då var " men ut nu då, nu måste den ju komma ut!".

Efter mycket smärtsamma värkar och krystande så kom vår lilla gosse äntligen ut! En kille på 54cm och 4925g helt underbart vacker, världens finaste lilla prins.
Det går inte att beskriva känslan som infann sig i kroppen efter att Dennis klippte navelsträngen och jag fick upp honom på mitt bröst, en enorm känsla!

Då vår lille gosse var ganska stor när han kom till världen hade han lite svårt att anpassa sig till jordelivet och andades ganska häftigt så han fick läggas in på barnavdelningen för observation en kort stund efter förlossningen. De misstänkte att han kunde ha en infektion, men alla tester visade i slutet ingen infektion alls och att vår lille gosse är fullt frisk.
Men det kändes mycket märkligt, vi hade precis fått våran son, jag var på förlossningen Dennis fick följa med till barnavdelningen med vår prins sen skjutsades jag till bb, och Dennis fick åka hem.
Inga pappor fick vara kvar på BB pga svininfluensan, en jätte bra åtgärd men det kändes endå märkligt jag låg på BB vår son på barnavdelningen och Dennis hemma.

Dagen efter förlossningen fick jag åka ner till vår son och Dennis fick också komma och hälsa på, men jag tyckte det var jobbigt att jag inte fick sova med vår lille pojke.
Men de två sista nätterna på sjukhus fick jag sova tillsammans med vår son, och äntligen den 28 blev vi båda utskrivna, och det var riktigt skönt att få komma hem!

Visserligen mör i kroppen, ont som bara den i svanskotan men vad gör väl det när man har det finaste som finns i hela världen bredvid sig. Han är helt otrolig vår älskade lille son.
Världens vackraste lilla människa
Mamma och Pappa älskar dig Nero <3



Vår älskade prins är här!




Äntligen är vår älskade och efterlängtade prins här! 
24/8 kl 22.25 valde han att komma ut till mamma och pappa äntligen.   
Vi kom in på förlossningen den 23/8 kl 22.20 så det tog 24 timmar för underverket att komma ut.
En lång och tuff förlossning både för mig prinsen och pappa :)
Men vi kunde inte vara lyckligare än vad vi är nu när vi alla tre mår bra och har fått komma hem och börja stöka med vår egna vardag.   


Han är helt underbar vår lilla prins <3 
Mamma och Pappa älskar dig hjärtat!